Zomerprojecten 2015 zijn bekend

12 oktober 2014

De nieuwe projecten voor 2015 zijn bekend! Mooie projecten opgezet door mensen ter plekke of in samenwerking met organisaties hier in Nederland. Projecten die mensen ondersteunen die de ruggegraad zijn van de gemeenschap of die het moeilijk hebben omdat ze gezien worden als minderwaardig. Wij denken een goede keuze gemaakt te hebben, rekening houdend met onze visie, de veiligheid en de kracht van de organisatie die ons heeft gevraagd. Dan nu de projecten waar we naar toe gaan:

* TAK Foundation - een organisatie die zich voornemelijk richt op vrouwen in de omgeving van Kajiado Country in Kenia. TAK verbetert bestaande projecten dmv kennis- en vaardigheid vergroting. Zij hebben ons gevraagd om schoolmeubilair te maken voor een lagere school. Er zijn 2 lokale timmermannen die graag mee willen helpen om betere meubelmakers vaardigheden te leren. We hopen nog op een paar timmervrouwen!

* Social Service Centre  in Chennai, India. Zij helpen mensen die op een of andere manier als derderangs burgers gezien worden. Dat zijn lichamelijk of geestelijk gehandicapte mensen, mensen met psychische problemen, wezen en kansarme kinderen in het gebied Kanchipuram, Tamilnadu, India. SSC wil dat deze mensen als gelijkwaardig gezien worden. Daarom is goed onderwijs van belang en het leren van beroepsvaardigheden. Zo krijgen deze mensen hun plek terug in de samenleving. Waarvoor SSC de VMM vraagt, is het maken van schoolbankjes en het inrichten van de vrijwilligers verblijven.

          

* Sri Lanka 4 All - Home for Hope in Alutwatte, Sri Lanka. Home of Hope zorgt voor onderdak en scholing, sport en spel. Op het terrein is aanwezig een bibliotheek, een (para)medische faciliteit, een timmerwerkplaats, een batikruimte en een computer centrum. Wat Home of Hope nodig heeft zijn ervaren houtbewerkers die de kinderen en begeleiders het vak kunnen leren. Nishan, Seemoa en Dilan staan al klaar om met de VMM aan de slag te gaan.

* Phoebe Education Fund for Aids Orphans (PEFO) - Een housing project for Afrivan Grandmothers in Jinja, Uganda. Veel grootmoeders zorgen voor weeskinderen in Uganda. Met steun vanuit oa Nederland en Canada heeft de organisatie 230 huizen gebouwd voor grootmoeders die deze kinderen opvoeden. Helaas hebben veel van deze huizen geen meubilair. Grootmoeders slapen op de grond met de weeskinderen. Er zijn geen tafels, stoelen, kasten e.d. Een ideaal project voor ons om te zorgen dat deze meubels er wel komen in de zomer van 2015! 

* Shirikisha - Dit project is opgezet door Cocaya Hearch Shayo. Zij leert dove en gehandicapte jonge mannen en vrouwen een vak, zoals het ontwerpen van meubels, sieraden, huis gereedschap en recyclen van gebruikt materiaal. Cocaya is een krachtige vrouw die het project van de grond heeft gekregen en onze hulp goed kan gebruiken. Ze heeft ons specifiek gevraagd om met de jongeren van het project meubels te ontwerpen en te maken. Dit willen wij zeker doen. Leuk detail is dat dit project is aangedragen door de deelnemers van Meubels voor Tanzania 2013 die het overgebleven houtgeld van dit project graag aan deze bestemming willen doneren.  

* Hope North - Hope North is een school voor secundair en basis-beroepsopleidend onderwijs. Hope North wil heel graag beginnen met de start van een basisopleiding in houtbewerken en meubelmaken. Gezien de grootschalige ongeschooldheid van de jonge bevolking van Noord Uganda, en de daarmee samenhangende werkeloosheid, is het van het grootste belang dat jongeren een (beroeps)opleiding volgen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Wij willen hier graag een bijdrage aan leveren. Dit is namelijk ook het doel van onze vakopleidingen Yebo Yebo en Botshabelo Wood Works.

Kenia TAK Foundation
Bakkerij van Hope North Uganda
Hope North Leslokaal Uganda