Meubels voor Uganda Mirembe Nsanvu

juli 2017

In samenwerking met Bona Baana vliegen we in juli 2017 naar Mirembe Nsanvu in Uganda. Het project opgezet door Lydia Kamya, een gepensioneerde social worker, weet een heel groot verschil te maken voor kind en ouder in dit achtergestelde gebied, 45 km van de hoofdstad Kampala. Waar eerder een kind of ouder 10 tot 20 km moest lopen naar een basisschool of ziekenboeg, heeft Mama Lydia een prachtige project opgezet. Kinderen kunnen nu naar school en de gemeenschap is voorzien van de basis gezondheidszorg. 

Het doel van het project is om Nsanvu zelfvoorzienend te maken op gebied van scholing, basis gezondheidzorg, landbouw, veeteelt en vakmanschap. Een inkomen wordt gegenereerd door de producten te verkopen.  

Wat gaan we doen?

Als scholingsproject voor de kinderen van Mirembe Nsanvu heeft Mama Lydia een vakopleiding voor houtbewerking opgericht die nog erg basic is. Gereedschap en kennis zijn nodig om de werkplaats echt goed te laten functioneren. Naast het overbrengen van kennis en het upgraden van de werkplaats worden we gevraagd om stoelen, tafels en bankjes te maken voor de basisschool en de kliniek. 

De deelnemers aan dit zomerproject maken met gemotiveerde beginnende houtbewerkers van Nsanvu meubels. Misschien kunnen er nieuwe producten ontwikkeld worden voor de verkoop en mogelijk wordt er een leertraject uitgezet met de leerkracht houtbewerking. Zo wordt de kennis geborgd om de toekomstige generatie houtbewerkers te voorzien van vakmanschap.

Jullie komst gaat dit project een flinke boost geven, zes jongens hebben een vakopleiding houtbewerking afgerond maar krijgen nog geen staatsdiploma omdat het niveau te laag is. Met het overgedragen van jullie kennis gaat dat wél lukken, het gaat een betere toekomst voor deze jongeren garanderen.  

Het gereedschap dat we gebruiken komt van de Stichting Gered Gereedschap. Wij laten het achter bij het project zodat de lokale meubelmakers hiermee verder kunnen werken.

Deelnemers

De deelnemers van dit project zijn: Nina Pus, Janice Langeslag, Inge van de Blink, Sidney Haijtema en Quani Wolters.

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw BV Maarssen, Gemini Teak Decks Enkhuizen, Gielissen's Bedrijven Eindhoven, Trivento BV, Verschuren Interieurbouw BV eindhoven, Koninklijke De Vries Scheepsbouw Aalsmeer, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Baptist voor Houtbewerkers, Meubelmakerij De Esdoorn Wolvega, Het Woud Meubelmakerij te Weesp. Wilt u ook bijdragen aan dit project, neem contact met ons op via Info@vliegendemeubelmakers.nl


Volg ons op facebook. 

Over Uganda 

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of installeer de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda