VMM ondersteunt ondernemerschap bij Kiserem Kenia

02 oktober 2021

De Kiserem Foundation (support Epilepsy Awareness) is een kennisinstituut op het gebied van epilepsie in Nairobi en ver daarbuiten. Naast kennis en bewustwording verspreiden, zijn ze ook actief met het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met epilepsie. Het Boresha Biashara ('improve business') project is daar een onderdeel van. Jong volwassenen wordt opgeleid tot kleine entrepeneurs. Hoe zet je een eigen bedrijf op en hoe zorg je dat deze succesvol en winstgevend wordt? Daarin worden ze getraind bij het Boresha Biashara project van Kiserem Foundation.

 

Dit project is van start gegaan deze zomer en de Vliegende Meubelmakers hebben er een kleine financiele bijdrage aan geleverd om o.a. het les- en promotiemateriaal te bekostigen. Daarnaast hebben we de docent " ondernemerschap" van het HMC gevraagd om naar het lesmateriaal te kijken en desgewenst nog aanpassingen en tips toe te voegen. De docent was zeer tevreden over de inhoud van de opleiding die de Fred Kiserem Foundation heeft samengesteld. Een paar tips and tricks zijn toegevoegd. 

 

Bij de eerste groep cursisten zitten 3 meubelmakers die hun eigen meubelwerkplaats willen opzetten. Zij zullen ook aanwezig zijn komende zomer als wij met onze deelnemers naar Kiserem vliegen (fingers crossed) om daar de houtwerkplaats vorm te gaan geven.

Fred Kiserem heeft een bedankje gestuurd via dit filmpje.

(foto: eerste groep studenten van de Training Boresha Biashara entrepeurship)

  (founder/teacher/director Fred Kiserem )