Projecten


Wie zijn de VMM?

Onze kortlopende zomerprojecten ontstaan jaarlijks op grond van nieuwe aanvragen en zijn gericht op kennisoverdracht, culturele uitwisseling en het maken van meubels met een lokaal doel. Eén van de voorwaarden bij alle projectaanvragen is dat er tenminste twee of drie locals meewerken met onze deelnemers. Is een project na aanmelding door ons goedgekeurd, dan beginnen de voorbereidingen. Er wordt overlegd met de lokale projectleiding wat nodig is en er worden afspraken gemaakt over haalbare doelen. Belangrijk zijn ook de afspraken rondom de randvoorwaarden zoals maaltijden, logies en vervoer.

 

Daarna kunnen geïnteresseerde vrijwilligers zich aanmelden om deel te nemen aan het project. Na aanmelding worden de vrijwilligers in vier bijeenkomsten klaargestoomd voor vertrek. De projecten worden meestal in juli uitgevoerd. We ronden het traject daarna gezamenlijk af met een reünie.

 

Het gereedschap dat uit Nederland wordt meegenomen wordt verstrekt door de stichting Gered Gereedschap en blijft achter als de klus is geklaard. De materialen die nodig zijn om de meubels te maken worden ter plaatse ingekocht van het door sponsors en donateurs gedoneerde geld.

NB 01/05/2021: Tot nader orde nemen we geen nieuwe projectaanvragen op. We zetten nieuwe aanvragen vanaf vandaag on hold. 

Door de COVID-19 maatregelen hebben we de projecten verzet naar zomer 2022. Hierdoor zijn alle projectaanvragen die al bij ons binnen zijn gekomen ook een jaar verschoven. Als er weer ruimte is voor nieuwe aanvragen, laten we dit weten via onze website, fb en Insta.