Eerste voorbereidingsbijeenkomst zomerprojecten 2022

12 maart 2022

Vandaag hebben de deelnemers voor de zomerprojecten 2022 elkaar voor het eerst ontmoet tijdens de eerste voorbereidingsbijeenkomst. Om 10:00 uur werd de groep ontvangen met koffie/thee en een lekkere koek. Na een korte uitleg over de Vliegende Meubelmakers en wat we proberen te bereiken met onze projecten, zijn de deelnemers uiteen gegaan in hun eigen groep. Naar het project Kiserem Foundation in Nairobi in Kenia gaan 7 deelnemers. Naar Kambisa!Beheard in Zambia gaan 10 deelnemers waarvan er 7 aanwezig waren. 

Na de kennismaking kwamen de projecten online erbij en heeft iedereen contact gehad met de mensen na het project. Fred Kiserem van het project Kiserem Foundation, voor mensen met epilepsy, spraken we via Zoom. Hij had Teddy, Justus en Christine vanuit Nairobi bij zich. Ook het project Kambisa!Beheard was online erbij waardoor de deelnemers ook met hun project kennis hebben gemaakt. (zie meeting op de foto).

De sfeer tijdens de bijeenkomst was goed en enthousiast. De deelnemers laten zien dat ze zin in het project hebben en iets moois willen neerzetten. Tom Bijkersma gaf nog een mooie inkijk in 'zijn' zomerproject uit 2019 in Ghana. De mooie beelden en filmpjes gaven een heel goed beeld van hoe een project er uit kan komen te zien. Heel belangrijk om te zien voor de nieuwe deelnemers om alvast een beeld te krijgen van wat ze gaan doen. 

Hieronder nog enkele sfeer beelden en de afsluitende borrel. Om 16:00 uur zat de dag er op en kunnen we ons gaan voorbereiden, afspraken maken, informatie inwinnen zodat we op zaterdag 21 mei weer een grote stap de goede richting op kunnen zetten om goed voorbereid naar Kenia of Zambia te vliegen. 

Wij, Friedel, Sidney, Wilma en ik, Gerco, kregen er veel energie van! Succes iedereen met de voorbereidingen en tot snel!