150 schoolbanken af in Ghana

31 maart 2021

Het is gelukt, 150 schoolbanken zijn gemaakt door de mensen van VACDA en ook wij bedanken Max!

 

(foto: Assan, de motor van het project bij VACDA in Ghana (helemaal rechts op de foto) met de mensen van de school die nieuwe schoolbanken hebben gekregen) 

In 2020 heeft Max, oud deelnemer van het project Meubels voor Royal School, Ghana van 2019 heeft altijd contact gehouden met de mensen van Royal School in Ghana. De leerkrachten van Royal School zijn door gegaan met het maken van meubels ook na het vertrek van de Vliegende Meubelmakers. Zie ook ons nieuwsbericht van 7 december 2020. 

Maar er was behoefte aan meer. De leerkrachten hebben Max benaderd en verteld over het idee om 150 schoolbanken te maken voor diverse anders scholen in de omgeving van Kuntanasi. Schoolbanken zoals ze die samen hebben ontworpen en gemaakt tijdens het zomerproject van 2019. Hier was geld voor nodig. Max heeft een subsidie aanvraag gedaan in Nederland en deze werd toegekend. Dit geld is overgemaakt eind december 2020 en zie daar... nog geen drie maanden later zijn alle 150 schoolbanken gemaakt en verdeeld over de diverse scholen.

Dank en een corona-box voor Max en VACDA voor de inzet, daadkracht en dit fantastische initiatief. Zo kunnen we elkaar helpen om iets moois voor elkaar te krijgen! 

 

Wil je hier meer over weten, zie ook ons eerdere bericht van 7 december 20207 februari 2021, 22 februari 2021 en het zomerproject 2019 Meubels voor Royal School, Ghana.