Meubels voor Ghana Royal School

juli 2019

Wat houdt het zomerproject Meubels voor Ghana / Royal School Complex in?

VACDA is gevestigd in de Central Region in Ghana. VACDA staat voor Village & Cottage Developers Association. Deze organisatie zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit van personen in de armste landelijke dorpen en plattelandshuisjes van Ghana. Dit doen zij door middel van kwaliteitsonderwijs, elementaire gezondheidszorg, water en sanitaire voorzieningen, empowerment op het gebied van landelijke vaardigheden, vermindering van migratie van platteland en stad, microfinanciering voor vrouwen, ontwikkeling van jongeren, economische ontwikkeling op het platteland en landbouw. VACDA is een wettelijk geregistreerde particuliere non-profitorganisatie met 13 jaar ervaring. Het bevindt zich in Breman Kuntanase, in het district Asikuma-Odoben-Brakwa in de centrale regio van Ghana. VACDA heeft daar een school gerealiseerd: Royal School Complex.

Wat is het doel van het project?

Het doel van dit zomerproject is om te helpen meubilair te maken waar kinderen in de klas op kunnen zitten en de kennis van het meubelmakersvak over te dragen aan lokale vrijwilligers. Ook is er behoefte aan kleine kastjes waar de leerlingen hun schoolmaterialen in kunnen bewaren.

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

De volgende leerlingen staan al te popelen om les te krijgen in het meubelmakersvak: Yam Badu, Kofi Mensah en Kwasi Atta. De Vliegende Meubelmakers die naar dit project toe gaan, gaan vooral aan de slag met het maken van goed schoolmeubilair. Uiteraard vinden er ook activiteiten plaats waarbij cultuuroverdracht plaatsvindt en zullen de deelnemers in de weekenden uitstapjes maken, zodat zij het land beter leren kennen. De deelnemers verblijven in Breman Kuntanase, bij Royal School Complex. Daar zijn drie kamers die tijdens het project beschikbaar zijn. De werkplaats bevindt zich daar ookWil je meer weten over de stichting waar we voor aan de slag gaan, kijk dan eens op https://vacdagh.org of op de Facebook-pagina van de stichting: https://www.facebook.com/vacdagh/. 

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie. 

 

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

Hebben we je interesse gewekt en wil je meer weten over dit of al onze zomerprojecten? Kom dan naar een van de voorlichtingen op:

Maandag 29 oktober (17.30u); Dinsdag 13 november (17.30u) of Zaterdag 01 december (10.00u). Aanmelden is niet nodig. 

Alle bijeenkomsten worden gehouden bij het HMC Amsterdam (hout en meubileringscollege), adres Arlandaweg 173, Amsterdam (klik op het adres voor een routebeschrijving). 

Via deze link lees je alle voorwaarden voor deelname aan onze projecten. Na het bijwonen van een van de voorlichtingen is het mogelijk om je aan te melden als deelnemer van de zomerprojecten in 2019. Op basis van alle aanmeldingen maken wij een indeling die zo goed mogelijk bij ieders voorkeuren past.

 

Wie zijn de donateurs van het project?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, ... en misschien uw bedrijf??

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram

 

Over Ghana

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Accra, Ghana