Meubels voor Suriname / Unu Pikin

juli 2019

Wat houdt het zomerproject Meubels voor Suriname / Unu Pikin in?

In Paramaribo runt stichting Unu Pikin een sociale werkplaats met opvang, arbeid en stages voor jonge mensen met een beperking. Met wat extra begeleiding maken deze mensen prachtige dingen. Zo wordt in de werkplaats schoolmeubilair opgeknapt. De werkplaats is afhankelijk van inkomsten uit verkoop van eigen producten en donaties. Door de slechte economische situatie in Suriname moet de werkplaats op zoek naar nieuwe manieren om het hoofd boven water te houden. Daarom wil de stichting nieuwe producten gaan ontwikkelen: meubels van gerecycled materiaal zoals pallethout en autobanden. De kennis om die producten te ontwikkelen is nog niet in huis, daarom zijn de Vliegende Meubelmakers gevraagd om in de zomer 2019 te komen helpen. 

Wat is het doel van het project?

Aan de deelnemers van dit project wordt gevraagd om samen met de mensen die al in de sociale werkplaats werken aan de slag te gaan met het ontwikkelen van die nieuwe producten. Men denkt daarbij bijvoorbeeld aan terrassets (tafels en stoelen) en picknicktafels om te kunnen verkopen. Bij voldoende productiviteit tijdens het project wil de stichting ook enkele meubels weggeven aan kindertehuizen in de regio. 

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie. 

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

In 2018 werken er 25 medewerkers en stagiaires in de werkplaats met verschillende culturele achtergronden. De Vliegende Meubelmakers die naar dit project toe gaan, zullen hun kennis over het maken van meubels van gerecycled materiaal overdragen aan een kleine groep medewerkers. Er zullen ook enkele activiteiten georganiseerd worden om elkaars culturen beter te leren kennen, zoals een kennismakingsspel. In overleg kunnen excursies naar het binnenland van Suriname worden gepland. De deelnemers zullen in het naastgelegen Huize Unu Pikin verblijven, waar kamers en een gedeelde keuken en badkamer zijn. Wil je meer weten over de stichting waar we voor aan de slag gaan, kijk dan eens op www.stichtingunupikin.nl

 

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

De deelnemers van dit project zijn: Emma Wouda, Merel van de Langkruis, Mark Manchester, Kim Manchester, Niek Volkers, Sterre Volkers en Han Noordenbos.

 

Wie zijn de donateurs van het zomerproject?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Royal Van Lent Shipyard Kaag, Meubelmakerij Het Woud Weesp, Meubelmakerij Koolhoven Voorburg, Borghhave BV Lisse, De Esdoorn Wolvega, EIC te Groningen, BuroZinnig en de Openbare Werkplaats Amsterdam Oost... en misschien uw bedrijf??

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram.

 

De informatie van dit project is te downloaden door op de link te klikken " Download PDF projectinfo Suriname" rechts naast de landkaart.

 

Over Suriname

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Paramaribo, Suriname