Meubels voor Uganda / Care for Others

juli 2019

Wat houdt het zomerproject Meubels voor Uganda / Care for Others in?

In het dorp Alwa, Kaberamaido District in Uganda, richt stichting Care for Others zich met name op wezen en weduwen. Rebellen hebben in het verleden veel onrust veroorzaakt in dit toch al achtergesteld gebied. Vele scholen zijn gesloten of verwoest. Hierdoor zijn jongeren verstoken geraakt van onderwijs en kansen op werk en inkomen zijn klein. Care for Others ondersteund deze jongeren. Op de middelbare school en de Vocational Training Center zitten ongeveer 200 jongeren, waarvan de meerderheid wees is. Op het  VTC leren jongeren een vak, waaronder houtbewerking. Het doel van CFO is om middels kennisvergroting de jongeren en hun families een betere economische en sociale toekomst te geven. Voor het nieuwe schoolblok hebben zij schoolinterieur en computermeubels nodig. En als jongeren kunnen leren om handiger met gereedschap om te gaan en mooiere meubels kunnen maken is daar zeker behoefte aan.

Wat is het doel van het project?

Samen met de Vliegende Meubelmakers wil Care for Others drie lokale jongeren opleiden om schooltafels, schoolstoelen en computermeubels te realiseren. Ook is er een wens om bedden voor de meidenslaapzaal te maken. Aan de deelnemers van dit project wordt dus gevraagd om samen met scholieren aan de slag te gaan deze meubels te ontwerpen en te vervaardigen.

Een bijzondere vraag bij dit project is om iemand te ontvangen die met een breimachine overweg kan. Er staat een breimachine in Alwa maar men weet er niet mee te werken. Als hiermee sweaters gebreid kunnen worden drukt dat in de kosten voor de scholieren die zelf hun uniform moeten financieren. Een jonge dame heeft zich al aangemeld als leerling en wil de fijne kneepjes van dit apparaat onder de knie te krijgen.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie.  

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

In eerste instantie zal er een werkplaats ingericht worden op het schoolterrein. Er is een afgesloten ruimte waar gereedschap beheerd wordt. De afdeling houtbewerking van de VTC werkt onder een afdak die voor schaduw zorgt. Het verblijf is in een ruime slaapzaal op het schoolterrein. Wil je meer weten over dit project, kijk dan eens op www.bonabaana.nl/care-for-others/

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

De deelnemers van dit project zijn: Saman Mousavi Joulandan, Marcel Hollander, Leendert Braber, Gijsje Hoogeveen, IJbe Wever en Michiel van der Hoven.

 

Wie zijn de donateurs van het zomerproject?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Royal Van Lent Shipyard Kaag, Meubelmakerij Het Woud Weesp, Meubelmakerij Koolhoven Voorburg, Borghhave BV Lisse, De Esdoorn Wolvega, EIC te Groningen, BuroZinnig en de Openbare Werkplaats Amsterdam Oost... en misschien uw bedrijf??

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram.

 

De informatie van dit project is te downloaden door op de link te klikken " Download PDF projectinfo Uganda" rechts naast de landkaart.

 

Over Uganda

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda