Meubels voor Uganda / Care for Others

juli 2019

Wat houdt het zomerproject Meubels voor Uganda / Care for Others in?

In het Kaberamaido DistrictSoroti Town, heeft stichting Care for Others een opvang voor wezen, weduwen en behoeftige kinderen gerealiseerd. Door de oorlog zijn in dat gebied een hoop scholen verdwenen. Sommigen zijn gesloten of verwoest, anderen werden in gebruik genomen voor militaire doeleinden. Omdat zo een heleboel kinderen, die door de oorlog wees zijn geworden, geen onderwijs konden volgen en daardoor geen inkomen konden genereren is de stichting Care for Others opgericht. Het doel van deze stichting is om door opleiding kinderen en hun families in door oorlog getroffen gebieden een betere economische en sociale toekomst te geven. Voor de school hebben zij schoolbankjes en computermeubels nodig.

Wat is het doel van het project?

Samen met de Vliegende Meubelmakers wil Care for Others drie lokale mensen opleiden om de schoolbankjes en computermeubels te realiseren. Aan de deelnemers van dit project wordt dus gevraagd om samen met lokale mensen aan de slag te gaan deze meubels te maken. Ook is er de wens om bedden voor meisjes te maken.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie.  

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

In eerste instantie zal er een werkplaats ingericht moeten worden. Dit kan op het schoolterrein of in het nabijgelegen dorp. De organisatie heeft namen van drie lokale jongeren doorgegeven die opgeleid worden. Wil je meer weten over dit project, kijk dan eens op https://www.bonabaana.nl/care-for-others/ 

 

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

Hebben we je interesse gewekt en wil je meer weten over dit of al onze zomerprojecten? Kom dan naar een van de voorlichtingen op: 

Maandag 29 oktober (17.30u); Dinsdag 13 november (17.30u) of Zaterdag 01 december (10.00u). Aanmelden is niet nodig. 

Alle bijeenkomsten worden gehouden bij het HMC Amsterdam (hout en meubileringscollege), adres Arlandaweg 173, Amsterdam (klik op het adres voor een routebeschrijving). 

Via deze link lees je alle voorwaarden voor deelname aan onze projecten. Na het bijwonen van een van de voorlichtingen is het mogelijk om je aan te melden als deelnemer van de zomerprojecten in 2019. Op basis van alle aanmeldingen maken wij een indeling die zo goed mogelijk bij ieders voorkeuren past.

 

Wie zijn de donateurs van het project?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, ... en misschien uw bedrijf??Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram

 

Over Ghana

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda