Meubels voor Uganda / Care for Others

juli 2019

Wat houdt het zomerproject Meubels voor Uganda / Care for Others in?

In het dorp Alwa, Kaberamaido District in Uganda, richt stichting Care for Others zich met name op wezen en weduwen. Rebellen hebben in het verleden veel onrust veroorzaakt in dit toch al achtergesteld gebied. Vele scholen zijn gesloten of verwoest. Hierdoor zijn jongeren verstoken geraakt van onderwijs en kansen op werk en inkomen zijn klein. Care for Others ondersteund deze jongeren. Op de middelbare school en de Vocational Training Center zitten ongeveer 200 jongeren, waarvan de meerderheid wees is. Op het  VTC leren jongeren een vak, waaronder houtbewerking. Het doel van CFO is om middels kennisvergroting de jongeren en hun families een betere economische en sociale toekomst te geven. Voor het nieuwe schoolblok hebben zij schoolinterieur en computermeubels nodig. En als jongeren kunnen leren om handiger met gereedschap om te gaan en mooiere meubels kunnen maken is daar zeker behoefte aan.

Wat is het doel van het project?

Samen met de Vliegende Meubelmakers wil Care for Others drie lokale jongeren opleiden om schooltafels, schoolstoelen en computermeubels te realiseren. Ook is er een wens om bedden voor de meidenslaapzaal te maken. Aan de deelnemers van dit project wordt dus gevraagd om samen met scholieren aan de slag te gaan deze meubels te ontwerpen en te vervaardigen.

Een bijzondere vraag bij dit project is om iemand te ontvangen die met een breimachine overweg kan. Er staat een breimachine in Alwa maar men weet er niet mee te werken. Als hiermee sweaters gebreid kunnen worden drukt dat in de kosten voor de scholieren die zelf hun uniform moeten financieren. Een jonge dame heeft zich al aangemeld als leerling en wil de fijne kneepjes van dit apparaat onder de knie te krijgen.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie.  

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

In eerste instantie zal er een werkplaats ingericht worden op het schoolterrein. Er is een afgesloten ruimte waar gereedschap beheerd wordt. De afdeling houtbewerking van de VTC werkt onder een afdak die voor schaduw zorgt. Het verblijf is in een ruime slaapzaal op het schoolterrein. Wil je meer weten over dit project, kijk dan eens op www.bonabaana.nl/care-for-others/

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

Hebben we je interesse gewekt en wil je meer weten over dit of al onze zomerprojecten? Kom dan naar een van de voorlichtingen op: 

Maandag 29 oktober (17.30u); Dinsdag 13 november (17.30u) of Zaterdag 01 december (10.00u). Aanmelden is niet nodig. 

Alle bijeenkomsten worden gehouden bij het HMC Amsterdam (hout en meubileringscollege), adres Arlandaweg 173, Amsterdam (klik op het adres voor een routebeschrijving). 

Via deze link lees je alle voorwaarden voor deelname aan onze projecten. Na het bijwonen van een van de voorlichtingen is het mogelijk om je aan te melden als deelnemer van de zomerprojecten in 2019. Op basis van alle aanmeldingen maken wij een indeling die zo goed mogelijk bij ieders voorkeuren past.

 

Wie zijn de donateurs van het project?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, ... en misschien uw bedrijf??Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram

 

Over Uganda

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda