Meubels voor Sri Lanka

juli 2015

Sri Lanka 4 All - Home for Hope in Alutwatte, Sri Lanka. Home of Hope zorgt voor onderdak en scholing, sport en spel. Op het terrein is aanwezig een bibliotheek, een (para)medische faciliteit, een timmerwerkplaats, een batikruimte en een computer centrum. Wat Home of Hope nodig heeft zijn ervaren houtbewerkers die de kinderen en begeleiders het vak kunnen leren. Nishan, Seemoa en Dilan staan al klaar om met de VMM aan de slag te gaan.

Wat gaan we doen?

De wens van de stichting Srilankaforall is dat de Vliegende Meubelmakers een aantal jongeren uit de woongroep meubelmakers skills wil bijbrengen zodat zij zelfstandig meubels kunnen gaan maken voor het huis waarin zij wonen en meubels zoals stoeltjes en tafeltjes voor de verkoop. Elke Vliegende Meubelmaker krijgt één lokale jongere waarmee die de meubeltjes gaat maken. Dit project heeft alle faciliteiten om mogelijk een lang lopende activiteit van de VMM te worden waarin we een volwaardig leertraject opzetten tot meubelmakers. (Zie vakopleidingen).

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft als donatie achter in het beheer van Sri Lanka 4All.  

 

Volg het project via onze FB pagina of via de Waarbenjijnu site van Anne-Rike.

Deelnemers

De deelnemers van dit project zijn: Anne-Rike Visser, Gwen Wiegerink, Henk Nap, Sanne de Wit, Jeroen Mooij, Daan Grimbergen en Jelmer Speet . Heeft u interesse voor deelname, stuur dan een mail naar info@vliegendemeubelmakers.nl. Of volg ons op facebook.

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw bv Maarssen, AF-HO Houtbewerkingsmachines BV, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Restaurant/Terras WATERKANT Marnixstraat Amsterdam, Brouwerij 't IJ Amsterdam en restaurant Ko Chang Thai Westerstraat Amsterdam

Over Sri Lanka

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kandi, Sri Lanka

 

PDF van website tekst deze pagina