Meubels voor Indonesië

Eiland Sumba Indonesie
juli 2014

Voor het kindertehuis Hammu Pangia zullen wie op het eiland Sumba meubels maken. In het tehuis wonen weeskinderen en kinderen waarvan de familie geen geld heeft om hen te onderhouden. "Hammu Pangia", is Sumbanees voor 'een veilige plaats'. Kindertehuis Hammu Pangia wordt geleid door de Nederlandse Fien Wutun. Fien draagt zorg voor wezen en kinderen uit de kampongs die niet door familie opgevangen worden en niet naar school gaan. In dit opvanghuis, waar nu 24 kinderen verblijven, krijgen alle kinderen een thuis waardoor ze een kans op een betere toekomst hebben.

Foto van het kindertehuis op Sumba Indonesië
Foto van het kindertehuis op Sumba Indonesië
De kinderen van het tehuis
VMM Indonesië 2014 Groep

Wat gaan we doen?

Wij vertrekken in juli 2014 naar het eiland Sumba  om kennis bij te brengen aan met name de oudere kinderen die in het kindertehuis verblijven, rondom houtbewerking. In drie weken tijd leren wij hen hoe ze verkoopbare meubelen kunnen ontwikkelen en maken.  Het gereedschap dat we gebruiken komt van de Stichting Gered Gereedschap. Wij laten het achter bij het project zodat de lokale meubelmakers hiermee verder kunnen werken.

Deelnemers

De deelnemers van dit project zijn: Fabian Wijdeveld, Sander van Batenburg, Felicia Kemme, Maarten Bakker, Ronald Beekenkamp, Jan Caris, Meike Veenhuizen, Bart Jan van Meeuwen en Tjerk van der Zee.

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam.