Meubels voor Uganda Rainbow House of Hope

juli 2017

In juli 2017 vlogen de VMM uit voor stichting Rainbow House of Hope. Dit project is aangedragen door Stichting MIA. Voor Stichting Mia is onderwijs het allerbelangrijkst om kansarme kinderen een toekomst te geven.  

Rainbow House of Hope Uganda is een opvang voor kinderen en jongeren die leven in een arme wijk in Kampala zonder opvoeding of ondersteuning van hun ouders/opvoeders. Rainbow House geeft deze ondersteuning.

De meeste jongeren kunnen om diverse redenen ná de middelbare school niet doorleren. Ze hebben geen geld of geen capaciteiten om naar de universiteit te gaan. De beroepsopleidingen die er zijn in Kampala zijn erg duur. Zonder een vakdiploma belanden deze jongeren op straat en blijven in leven door bijvoorbeeld te bedelen.

Dat probeert Rainbow House te voorkomen door de jongeren vaardigheden aan te leren zodat zij, met wat geluk, zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Een van deze vaardigheden is houtbewerking. Deskundigheid op dit gebied ontbreken nu bij de jongeren en de leerkrachten. 

Wat is het eindresultaat geworden van het project Meubels voor Rainbow House op Hope?

Waarom moeilijk doen als het samen kan. ~ Quote van Loesje ~

Een mooi motto dat perfect past bij ons project in Kampala, Oeganda. Want samen met zo’n vijf studenten, twee trainers en drie vmm’ers hebben uiteindelijk heel veel gedaan gekregen. In opdracht van een net opgezet naaiatelier startten we met de productie van een nieuwe naaitafel. Ook meteen een mooie manier om met onze meegebrachte elektrische gereedschappen te oefenen! En zo hebben we  uiteindelijk met zijn allen tien naaitafels kunnen produceren om aan het atelier over te dragen.

Ook in het naaiatelier van Rainbow zelf hebben twee van onze vmm’ers hard gewerkt, met de nieuwe machines en met het overbrengen van nieuwe technieken en ontwikkelingen. En met een mooi resultaat. Tasjes, etuis en haarbandjes zijn met de kleurrijkste stoffen gemaakt. 

Naast deze twee prachtige ontwikkelingen zijn er ook nog een aantal workshops gegeven. Hierbij kwamen de nodige onderwerpen als gezondheid en voeding en positief opvoeden aan bod. Zo zie je maar weer met wat voor een veelzijdige groep we zijn uitgevlogen. 

Ook in de vrije tijd hebben we verschrikkelijk veel mooie ervaringen opgedaan. In de eerste plaats was ons verblijf en hoe we werden opgevangen in Kampala al fantastisch, maar daarnaast hebben we in de weekenden ook veel te zien gekregen. Het geboorten dorp van Michael, onze host, een een gave safari waren toch wel hoogtepunten.

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat we allemaal een magnifieke tijd hebben gehad. Naast de mooie herinneringen hebben we er ook allemaal een flink aantal prachtige nieuwe vriendschappen bij. Het is zeker de moeite waard om nog eens terug te keren Kampala. Oeganda is echt een aanrader!

Deelnemers

De deelnemers van dit project waren: Loretta Brouwer, Karli Driessen, Rick van Mierlo, Karin de Jonge en Johanneke Huijben.

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw BV Maarssen, Gemini Teak Decks Enkhuizen, Gielissen's Bedrijven Eindhoven, Trivento BV, Verschuren Interieurbouw BV eindhoven, Koninklijke De Vries Scheepsbouw Aalsmeer, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Baptist voor Houtbewerkers, Meubelmakerij De Esdoorn Wolvega, Het Woud Meubelmakerij te Weesp. Wilt u ook bijdragen aan dit project, neem contact met ons op via Info@vliegendemeubelmakers.nl


Volg ons op facebook. 

Over Uganda 

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of installeer de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda